تأثیر ورزش بر سلامت و قدرت ذهن
اگر تصمیم دارید تواناییهای مغزی و کارایی شناختی خود را بالا ببرید خود را برای ورزش کردن آماده کنید.
دویدن تاثیرات شگفت آوری بر حافظه دارد. ورزش باعث تولید نرونهای مغزی جدید میشود. مطالعاتی که در موسسه پزشکی هوارد هیوج انجام شده ، نشان داده است که موشهایی که فعالیت فیزیکی مداوم داشتند ۲٫۵ برابر بیشتر نرون تولید میکنند. فعالیت ورزشی باعث بهتر شدن شرایط رگهای خونی در هیپوکامپ (ناحیه مغزی) میشود.
این رگهای خونی نقش مهمی دارند، زیرا به نرونهای جدید خونرسانی میکنند. این فعالیت باعث جلوگیری از تحلیل رفتن مغز و تغییرات سلولهای خاکستری و قسمت سفید مغز میشود. بنابراین از دست دادن کمتر نرونها از ایجاد بیماریهای مزمن همچون آلزایمر جلوگیری میکند. انجام دادن ورزش باعث میشود، بهتر اکسیژن به بدن برسانیم. به هنگام فعالیت فیزیکی جریان خون در مغز شبیه میشود و مغز بیشتر اکسیژن دریافت میکند. ورزش درمانی برای پیری مغز است. مطالعاتی که بر روی زنان بالای ۶۵ سال انجام شده، نشان میدهد که افراد فعالتر، کارایی شناختی بهتری دارند و افرادی که زندگی ساکنی دارند توانایی ذهنی شان کمتر است. طبق گفته محققان این پدیده میتواند به دلیل جریان خون بیشتر در مغز به هنگام ورزش باشد، این خون رسانی حدود ۳۰ درصد به هنگام ورزش بیشتر است. اگر دچار بیش فعالی و اختلالات تمرکزی هستید، ورزش کنید، زیرا ورزش دوپامین را منظم میکند. وجود این ماده شیمیایی معمولا در کسانی که بیش فعال هستند، کمتر است. زیرا در محل اتصال اعصاب خوب انتقال داده نمیشود. ورزش راهی آسان و طبیعی برای مواجه با این مشکل است. نداشتن بهداشت زندگی، یعنی داشتن خوراک نامناسب و فعالیت کم بر روی اخلاق و رفتار تاثیر میگذارد. انجام فعالیت فیزیکی مداوم به شما کمک میکند تا تعادل خود را به دست آورید.
همه آدمها ممکن است در مرحلهای از زندگی دچار افسردگی شوند. مقابله با این بیماری سخت است و نشانه های آن به طور مداوم و در مدت طولانی مشاهده میشوند. درمانهای دارویی یا روانشناسی برای افسردگی وجود دارد. طبق مطالعات انجام شده ، ورزش میتواند تاثیر زیادی بر روی اعصاب و رفتار بگذارد. ورزش نشانههای افسردگی را کاهش میدهد. ورزش باعث افزایش آندورفین میشود که استرس را کاهش میدهد و نگرانی ها را کم میکند.
طبق گفته محققان دانشگاه تگزاس، ۵۰ درصد کسانی که ۳۰ دقیقه در سه روز در هفته ورزش میکنند نشانه های کمتری از افسردگی در خود مشاهده میکنند.
دیدن بهترین ورزش برای مقابله با افسردگی است. طبق گفته محققان ورزشی حتی از داروهای ضد افسردگی مفیدتر است. میزان سروتونین در کسانی که افسردگی دارند پایین است. این مولکول احساس قدرت و غرور را زیاد میکند و از افسردگی جلوگیری میکند. این مولکول خواب شب را تنظیم میکند و احساس درد و نگرانی را کاهش میدهد. داشتن اعتماد به نفس باعث میشود بهتر با مشکلات در زندگی مقابله کنیم.
همه افراد از این توانایی برخوردار نیستند. باید بتوانیم این خصوصیت را کسب کنیم. ورزش میتواند در این کار به ما کمک کند. در جلسات ورزش که انجام میدهید برای خود هدف مشخص کنید و شاهد پیشرفت خود باشید. با احساس فعال بودن و سود رسانی میتوان اعتماد به نفس بالاتری داشت.
شما میتوانید با انجام ورزشی احساسی تنهایی کمتری داشته باشید. شرکت در باشگاههای ورزشی و انجام ورزش با دوستان باعث میشود.
احساس اجتماعی بودن کنیم. ورزش فرصتی را فراهم میآورد تا تواناییهای اجتماعی خود را بهتر بسنجید.
شرایط زندگی و کار باعث میشود افراد احساس استرس و تنش را در زندگی احساس کنند، در اوقات فراغت خود لباس ورزشی بپوشید کمی ورزش کنید سپس دوش بگیرد و از احساس آرامش که در بدنتان دارید لذت ببرید. این کار باعث میشود دغدغههای ذهنی شما کمتر شود و کمی خالی شوید.